TERMENI SI CONDITII

Bine ai venit pe karoko.ro! Iți multumim ca ne vizitezi!

Vă rugăm să citiți Termeni și Conditii cu atenție pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului https://karoko.ro/. Compania Karoko International SRL este administrator al site-ului https://karoko.ro/. Utilizarea acestui site implică acceptarea tacită a termenilor și a condițiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezintă întelegerea (contractul) dintre parți. 

Karoko International SRL își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestuia, precum și Politica de confidentialitate, fara o notificare prealabila. Astfel, vă rugăm să vizitati periodic această sectiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care ați agreat să le respectați.

PREVEDERI GENERALE

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online de pe site-ul www.karoko.ro. Stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului (clientului, consumatorului). Vanzator si operator al operatiunilor online este SC Karoko International SRL avand sediul social: Pucioasa, Str. Fructelor, Nr.1, Jud. Dambovita.

Cumpărător – Persoană, Firmă, Companie sau Altă entitate juridică ce emite o Comandă și este înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul Cumpărător (sau imputernicitul acestuia).
Vânzător – Magazinul online karoko.ro administrat de Karoko International SRL înscris în partea introductivă a facturii sub titlul de Furnizor

Produse – Orice produse înscrise în Comandă, care urmează a fi furnizate de către vânzător, cumpărătorului și sunt reprezentate de decorațiuni, mic mobilier sau articole de iluminat achiziționate de către Cumpărător, care corespund descrierii și documentației, ale căror caracteristici au fost agreate de Cumpărător și inscrise în comandă, respectiv factură.

Comandă – Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.

Contract – O comandă validă, confirmata de către Vânzător.

Specificații – Toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Informaţiile prezentate pe site-ul www.karoko.ro au caracter informativ şi pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunţare prealabilă. Fotografiile produselor au un caracter informativ, iar nuanțele nu corespund in totalitate, acestea putand varia în funcție de display-ul folosit de dumneavoastra pentru vizualizare. În cazul neclarităţilor se încurajează comunicarea cu magazinul nostru online, prin intermediul mijloacelor puse la dispoziţie. Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Produsele disponibile pentru cumpărare sunt noi și vor fi însoțite de factura fiscală, conform legislației în vigoare, în momentul livrării.

DREPTURI DE AUTOR

Intregul continut al site-ului www.karoko.ro este proprietatea Karoko International SRL.    

Karoko International SRL garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.karoko.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Karoko International SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului www.karoko.ro, sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului www.karokos.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

PROCESUL DE VANZARE

Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe site.

Vânzătorul va informa Cumpărătorul, prin mesaje distincte, înregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Înregistrarea unei comenzi online de către Vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, în consecință, NU semnifică încheierea contractului la distanță.

Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.

Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător.

În lipsa unei confirmări exprese din partea Vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat.

Obiectul Contractului – Îl constituie vânzarea produselor, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.
Comanda Clientului – Clientul se înregistrează în site pe baza unui user și a unei parole unice, selectează produsele,  apoi apasă butonul „Adaugă în Coș.” În „Coșul meu”, clientul are posibilitatatea să parcurgă lista produselor, să modifice cantitățile, își exprima acordul cu Termenii și Condițiile magazinului online https://www.karoko.ro și apoi să confirme intenția de cumpărare prin accesarea butonului „Plasează comanda”. Ulterior finalizării comenzii, clientul va primi în vederea validării acesteia, o confirmare scrisă din partea Vânzătorului, privind disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor respectiv a serviciilor comandate.
Prețul Contractului – Îl constituie prețul vânzării Produselor cuprins în comanda validată prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, societatea atenționează asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale site- ului sau erori, prețul afișat pe site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l în cuprinsul confirmării comenzii.
Modalități de plată – Prețul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre următoarele modalități, funcție de opțiunea clientului: plata online cu card ( card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplină securitate, fără a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzacții; plățile se realizează prin intermediul Netopia MobilPay.ro); ordin de plată (în baza facturii proforme emise de către Vânzător); numerar la livrare (plata va fi făcută în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueză livrarea). Modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 10.000 lei pentru persoanele fizice. 
Livrarea Produselor – Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Client în formularul de comandă, utilizând curieratul extern sau echipa internă de livrare. În cazul în care o comandă conține mai multe produse, cu termene de livrare diferite, se va efectua o singură livrare în termenul stabilit de Vânzător, conform disponibilității. 
Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului și sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare. Toate produsele Vânzătorului se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță. Cumpărătorul are obligația să desfacă și să verifice din punct de vedere cantitativ și calitativ coletele, pe baza etichetării acestora, să desfacă și să verifice, integritatea coletelor fragile precum și a componentelor fragile ambalate. Vânzătorul este obligat să demonstreze Cumpărătorului, la cererea acestuia, modul de utilizare și funcționare a produselor cumpărate, prin scheme și instrucțiuni de montaj. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre aceasta indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 30 de zile calendaristice. Termenele de livrare sunt afișate pe site la fiecare produs și variază în funcție de produs. 

În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, a amânării de către Cumpărător a termenului de livrare stabilit, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

LIVRAREA PRODUSELOR

Vânzătorul se angajează să livreze produsul conform cu descrierea din cadrul site-ului https://www.karoko.ro. Produsul este considerat neconform dacă nu are aceleași calități precum cele descrise în cadrul site-ului https://www.karoko.ro. Produsele achizitionate de pe site-ul www.karoko.ro vor fi livrate prin intermediul serviciului de curierat rapid sau echipa internă de livrare. Livrarile se vor face in maxim 48 de ore de la confirmarea comenzii pentru produsele in stoc, pentru celelalte durata livrarii fiind specificata pe pagina fiecarui produs in parte.

Ne vom asigura ca produsele sa fie ambalate corespunzator pentru a le mentine in cele mai bune conditii pe toata durata transportului. De asemenea ne vom asigura ca persoanele responsabile de curierat vor fi instiintate de existenta produselor fragile, iar coletele vor fi etichetate corespunzator.

GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate pe site-ul www.karoko.ro sunt noi, originale si produse de Karoko International S.R.L. Toate produsele beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. 

Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele – la temperaturi situate în afara intervalului 18-30 de grade Celsius și umiditate ridicată. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

Garanţia Karoko International S.R.L nu afectează în nici un mod drepturile legale ale consumatorilor persoane fizice, aşa cum sunt stabilite prin dispoziţiile Legii nr. 449/2003, actualizata. Karoko International S.R.L se angajează să garanteze conformitatea bunurilor achiziţionate. Conform prevederilor legale, consumatorii (respectiv persoanele fizice sau grupul de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale sau liberale), într-un termen de 24 de luni de la livrarea produsului, vor avea dreptul:

·         să ceară repararea produsului sau înlocuirea acestuia, fără plată, într-o perioadă de timp rezonabilă ce nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care a fost adusă la cunoștință lipsa conformităţii, cu excepţia situaţiei când aceasta măsura este imposibilă (dacă nu se pot asigura produse identice pentru înlocuire) sau disproporţionată (dacă impune costuri nerezonabile vânzătorului);

·         să ceară reducerea corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în cazul in care nu beneficiază de repararea, înlocuirea produsului sau măsurile reparatorii nu au fost luate într-o perioadă rezonabilă. Rezoluţiunea nu este posibilă dacă lipsa conformităţii este minoră.

Durata garanţiei:
1.    Garanţia generală de conformitate este de 2 ani pentru produsele realizate si vandute de Karoko International SRL . Condiţiile garanţiei sunt stabilite ținând cont de faptul că produsul se va uza de-a lungul anilor în condiţii normale.


2. Garanția comerciala este cea valabila la momentul achiziției produsului și este de 30 de zile pentru produsele de decor: sfesnice, rame foto, obiecte ceramic sau sticla, textile,  accesorii de decor.

3. Garantia pentru achizitiile facute de catre o persoana juridica este de 30 de zile.

IMPORTANT: Pentru a beneficia de garanţie, trebuie să prezentaţi factura fiscală a produsului cumpărat.Contact pentru garantii: Karoko International S.R.L, tel: 0724661108, 0724568370 e-mail: contact@karoko.ro

POLITICA DE RETUR

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica, beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristicepentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre cumpărător.

Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.


Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:
– furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente

– produse ce prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă

– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar


Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza printr-o declaratie neechivoca, scrisa si transmisa la contact@karoko.ro. Urmare a acesteia Karoko International S.R.L confirma prin posta electronica primirea deciziei de retragere. In cazul exercitarii dreptului de retragere, cumparatorul are obligatia de a returna sau de a le inmana produsele vanzatorului, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere.

Returnarea bunurilor se poate face direct la adresa indicata de vanzator sau prin orice furnizor de servicii de curierat preferat de catre cumparator, cheltuielile de returnare fiind suportate de catre cumparator, in conformitate cu art. 14 alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2014. In cazul returnarii printr-un furnizor de servicii de curierat, raspunderea pentru ambalarea in mod corespunzator a coletului, care sa il protejeze de eventualele deteriorari din timpul transportului, apartine in intregime cumparatorului. De asemenea, in acest caz, vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru deterioarea sau pierderea coletului in timpul transportului. Consumatorul este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, sa se ramburseze prin virament bancar, in contul specificat de consumator sau comunicat impreuna cu exprimarea deciziei de retragere din contract.
   Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta de pe site-ul www.karoko.ro.  Produsul returnat trebuie sa fie  intact, nefolosit si in ambalajul original, iar continutul pachetului produsului este complet. In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, Karoko International S.R.L nu va returna contravaloarea avansului. Produsele cu urme de uzura nu fac obiectul dreptului de retragere.

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

Manipulările acceptate pentru determinarea naturii, calității și funcționării bunurilor sunt:
– dezambalarea fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmand instructiunile pentru despachetare (acolo unde producatorul indica modul de manipulare ) fara deteriorarea ambalajului, produsului sau accesoriilor;
– inspectarea vizuală, tactilă și olfactivă (atunci când nu se încalcă prevederile de mai jos) a produselor;
Daca un consumator își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, consumatorul răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:
– ruperea sigiliilor și a etichetelor;
– ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integrantă din produs);
– zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;

În cazul retragerii din contract, consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipularea bunurilor, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor. În cazul în care bunul returnat prezintă ambalaj original deteriorat sau incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor. Înainte de a returna produsul vă rugăm să protejați ambalajul original cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau cu o cutie din carton. Nu tăiați ambalajul original și nu lipiți etichete sau scotch pe acesta.

Valoarea produselor cu ambalajul original deteriorat (carton șifonat și/sau rupt și/sau tăiat și/sau găurit și/sau ud și/sau cu urme de etichete, bandă adezivă, pix, marker etc.) se diminuează cu valoarea aducerii la conformitate.

Valoarea produselor cu ambalajul original lipsă sau incomplet (de exemplu: suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) se diminuează conform valoarii aducerii la conformitate.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe readucere a produselor la starea in care au fost livrate.
Diminuarea se aplica intre  10%-100% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

 produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta este emis de producător/distribuitor, cu excepția certificatelor de garanție emise în format electronic.
– daca produsele returnate au fost insotite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate si acestea. In caz contrar, valoarea acestora se diminueaza din valorea returului. 
– daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul pe toate, va rog sa va asigurati ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa contact@karoko.ro.

Conditiile de retur in cazul persoanelor juridice ( operatori economici* )/clientilor care nu intrunesc conditiile privind calitatea de consumator* :

– perioada de 3 zile lucratoare de la data intrarii in posesie a produsului / produselor
– completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu).
– produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific).
– produsele acceptate ca retur, se vor returna in termen de maximum 3 zile (calendaristice) de la confirmarea de retur.

* Orice operator economic inregistrat la ANAF in baza unui CUI/CIF cu exceptia organizatilor non-profit sau a asociatilor alcatuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociatii de locatari).

Ne rezervam dreptul de aplicare a unei penalizari sau neacceptare a returului in cazul produselor care nu indeplinesc conditiile mai sus mentionate sau  cu termen de retur depasit. 

Expeditorul raspunde cu privire la corectitudinea datelor inscrise pe documentul de transport (AWB), cat si de ambalarea corecta si etichetarea coletelor.
Coletele trimise de catre expeditor trebuie sa fie ambalate intr-un mod care sa protejeze produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toata durata transportului (se recomanda folosirea elementelor de siguranta, ex: poliester, carton, folie bule de aer, etc. ). De asemenea, se recomanda ambalarea coletului astfel incat sa corespunda greutatii, formei si naturii continutului, cat si modului si duratei transportului. Ambalajul trebuie sa protejeze continutul astfel incat sa nu poata fi deteriorat prin presiune sau manipulari succesive, putând fi, dupa caz, din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren.

Termenul de analizare al unei solicitari de retragere din contract poate varia de la 24 la 96 de ore de la receptia produsului dar nu va depasi termenul legal de rambursare a contravalorii in conformitate cu legislatia in vigoare. Returnarile prin curierat rapid sau prin posta nu se vor face cu ramburs. Returnarea sumelor de bani achitate se vor realiza ulterior prin transfer bancar. 

In vederea evitarii refuzului coletelor deteriorate si pentru verificarea integritatii produselor si accesoriilor, recomandam ca returul sa se faca cu posibilitatea verificarii coletului la receptie.

In situatia in care coletul prezinta suspiciunea deteriorarii si nu poate fi verificat in prezenta agentului de curierat (in lipsa obtiunii de verificare colet) acesta va fi returnat, urmand a fi recuperat de la domiciliul clientului pe costul operatorului, ulterior va fi incheiat procesul de constatare in prezenta agentului de livrare. 

Pentru a solicita eventualele despagubiri de la firma de curierat puteti verificati integritatea produsului returnat in prezenta agentului de curierat si va recomandam sa solicitati incheierea unui proces verbal de constatare.

INSTRUCTIUNI PRIVIND UTILIZAREA SI INTRETINEREA PRODUSELOR 

Pentru a prelungi durata de utilizare a produselor achizitionate de pe site-ul nostru vă recomandăm să păstrați produsul în limite normale de umiditate și temperatură,  Iar pentru ștergerea acestora să folosiți o carpa moale uscata

Se interzice:

– dezambalarea folosind obiecte tăioase sau dure; 
– tăierea sau zgârierea produselor; 
– frecarea de alte suprafețe sau cu substanțe (soluții de curățare) abrazive; 

– păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură; 
– așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de gardă este de 1m) 

– folosirea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool (orice soluție trebuie încercată întâi pe o suprafață mică, ascunsă); 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplica, vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.

UTILIZAREA COOKIE-URI

Pentru a afla mai multe despre modalitatea de interacțiune cu website-ul nostru vă rugăm să accesați Politica despre Cookies.